FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

SALKO KUSTURA: Karijeru sam počeo u Proleteru sa Grbavice

RUBRIKA: VAŠI KOMENTARI, PIJEDLOZI, PITANJA

Drago mi je da je neko pokrenuo ili pokusava napraviti nesto kao "istoriju" malog fudbala u Sarajevu za predratni period. Probacu da pomognem koliko je to u mojim mogucnostima sa imenima igraca,ekipa...itd. I meni ce trebati malo vise vremena da pokupim neke informacije od ljudi za koje smatram da mnogo znaju o tome.

 

Naravno da sam igrao veliki nogomet. Poceo davne 1972 u Proleteru sa Grbavice, pa za Bosnu (Sarajevski studentski klub) od 78 pa do osamdest i neke. I onda, "igro za raju i zanemario taktiku i zavrsio u " Vratniku.  Do rata i 1-2 utakmice u toku rata ili neposredno po Dejtonu.

Uspjesi?  Dvije godine zaredom, u sezonama 88/89/90., sa Vratnikom osvojen Kup M.Tita za BiH, i automatski s tim uspjehom kvalifikacija za ucestvovanje u Kupu M.T. za citavu Jugoslaviju. Prve godine za protivnika Vratnik je dobio Osijek (tadasnji prvoligas) i na Grbavici izgubio 1:0. Iduce godine,u istom takmicenju (kad su pocela politicka previranja) umjesto Dinama iz Zagreba, za koji su tad igrali izmedju ostalih: Suker, Salja.., Vratnik za protivnika dobija Zeljeznicar i gubi na Grbavici 4:2.

Dosta, sad zasad, o tom periodu. Medjutim, to ne znaci da se necu opet javiti. Sretno i u zdravlju.

Salko Kustura

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version