FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

FARUK MUTEVELIĆ: Fis- Gol velika atrakcija u nasem gradu

Prije rata trenirao sam u FK Partizan (Sarajevo), FK Novi Grad, i FK Famos Hrasnica. Imao sam cast kao junior igrati nekoliko utakmica u prvom timu Partizana, a tada je kao igrac trener bio Branimir Jelusic, nekada igrac NK Zeljeznicar. U Novom Gradu (Dobrinja) sam takodjer kao junior znao biti cesto prekomandovan u prvi sastav, a u timu je bilo zaista dobrih pojedinaca medju kojima je bio i Faik Kolar danas sef strucnog staba Olimpica. U Hrasnicu (Famos) sam otisao na kaljenje, bio sam mlad i nalazio sam se medju tri - cetiri golmana. Ucio sam od iskusnijih kolega, marsljivo trenirao i kada sam se vratio u Novi Grad svi su primijetili od trenera do saigraca moj napredak. Postao sam iskusniji, hrabriji, ozbiljniji cuvar, a tome je doprinio trener Sead Jesenkovic.

Turnir Fis Gol je bio dugo godina velika atrakcija u nasem gradu, na kojem su nastupala vrhunska imena malog nogometa. Imao sam srecu jedne godine nastupati sa ekipom STELEKS i doci do cetvrt finala i osjetiti svu draz tog poznatog turnira: od susreta sa jakim protivnickim ekipama, do objektivne publike koja je znala nagraditi svaki dobar potez igraca, maestralan dribling, hrabar ali korektan odbrambeni start, ali i vrhunsku odbranu golmana.

Danas zivim u Sarajevu i naravno pratim desavanja u sportu, narocito fudbalu / nogometu. Po vokaciji sam diplomirani zurnalista i radim kao frilenser.

Na kraju mogu istaci da se danas moze veoma tesko pojaviti neki turnir u malom fudbalu / nogometu koji ce plijeniti paznju, (lijepom igrom, potezima, vrhunskim atraktivnim odbranama golmana, i objektivnom publikom) kao sto je to Fis Gol!

 

Ekipa Steleksa na turniru Fis-Gol 1990. Gore: Elvir Efendic - Mesa, Branislav Cekljic Ceklja, Faruk Mutevelic, Mladen Lukasevic - Mladjo Dole: Ognjen Sokolovic - Ogi, Nedim Ploco, Pero Bosnic i Srdjan Mucibabic

 

 

   Faruk Mutevelic - Facio, poslije 24 godine ponovo u istom dresu

 

 

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version