FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

SRĐAN MUČIBABIĆ: Steleks je igrao na turniru redovno

Nisam znao za portal fis-gol, ali ime mi je poznato. I cak sta vise sa njim sam asociran, jer sam ucestvovao nekoliko godina sa mojim timom Steleks. Bice mi drago da razmijenimo iskustva i lijepe uspomene iz starih dana. Bice mi drago da doprinesem portalu koliko mogu.

Upravo sam pogledao portal, super je. Jedna mala korekcija, mi smo tijesno izgubili od Sunca u cetvrtfinalu 1990. Hocu da kazem, mislim da je tako. Ja vadim stvari iz memorije, a vi prepostavljam imate neku evidenciju. Znam da smo te godine igrali 4 ili 5 utakmica. Prvu sa Samurajem iz Lukavice u maloj dvorani Skenderija, pa onda ostale u velikog dvorani sa nekom ekipom sa Otoke (u kojoj je igrao neko iz Zelje), pa sa Kafe Pingvin....

Mislim da imam slike te generacije Steleksa. Igrali smo te godine u toj gradskoj ligi koji ste vi oformili. Sjecam se da je Braco, legenda sarajevskog fudbala, dolazio da nas gleda na ligi univerziteta, pošto smo igrali protiv njegove ekipe.

Jos uvijek igram fudbal a u kontaktu sam sa starom rajom. Izmedju ostalih, sa Mladenom Lukacevic (prosao sve selekcije FK Sarajeva a igrao redovno na vasem turniru) i Jasminom Bakovicem, sa kojim sam isao zajedno u razred u gimnaziji, gdje se redovno sutala lopta.

Ja sada zivim u Barrie-u, Kanada. Imam troje djece. Najstarijoj kcerki je 20 godina a dvoje mladjih su 12 i 9 godina stari. Sve skupa dvije kceri i sin, a sin je najmladji.

Pozdravi za sve citaoce portala,

Srdjan M.

 

Na ovoj slici su: gore s lijeva na desno: Elvir Efendic (Mesa), Branislav Ceklic (Ceklja), golmanu se ne sjecam imena (bio je gost ovdje), Mladen Lukasevic (Mladjo), Dole: Ognjen Sokolovic (Ogi), Nedim Ploco (povremeni gost tima), Milan Petrovic, Srdjan Mucibabic (Srle). Pored ovih imena na Fis-golu 90 te su igrali: Nikica Paradzik (golman), Mato Popadic, Marko (ne mogu se sjetiti prezimena), Goran Vidosevic. Foto i autor teksta: Srdjan Mucibabic

 

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version