FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

SEAD ČOČIĆ: Sjećam se velikih imena na turniru

Pozdrav svim prijateljima Fisgol-Sarajevo portala, i možda najboljeg malonogometnog turnira, čiji sam učesnik kao sudija bio nekih 6-7 godina. Sjećam se velikih imena na turniru, Papeta, Meše, cijele ekipe poslednjeg prvaka SFRJ "Davor", Estrade, Večernjih Novina, tzv malih ekipa, ali samo na papiru malih.  Ekipa iz inostranstva, divnih ljudi organizatora iz Privredne banke. Bilo je zaista lijepo biti učesnik u čuvenom FISU...

Ja sam sa porodicom u Novom Sadu, radim i imam dosta dužnosti u fudbalu. Od toga da sam ljekar svih selekcija Vojvodine /sada to malo stavljam na stranu zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja, lijeva noga treba da mi se odstrani, ali još se ne dam/. Povezat ću vas sa Mladenom, on je tu, sinoć je slušao moja predavanja. To je, ipak, moj glavni fah. Naime, ja učim sudije od najnižeg do najvišeg stepena.

Nudio sam još prije dvije godine susret veterana SA i NS, ovdje vodim izmedju ostalog i ligu veterana /20 klubova/ velikog fudbala. Igrali smo prošle godine sa Bajernom, i sa Ferencvarošem, Politehnikom iz Temišvara, Utom iz Arada itd. A voljeli bi doci u Sarajevo.

Nek je Rahmet Hajri Fadilu i ja ga se sjećam iz Saobračajca.

Pozdrav,

Sead

 

Sead Cocic (prvi s desna) je u to vrijeme bio jedan od rijetkih nogometnih sudija koji je bio uspjesan u skolovanju. Zavrsio je fakultet i postao doktor.

 

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version