FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

Senad Mehičević: Nikada se nisam tako osječao…

Ja sam Senad Mehičević (na fotosu prvi s lijeva) iz Sarajeva, imam 51 godinu a mnogi me znaju pod nadimkom Migac.Igrao na Fis Golu 1983 i 84 a poslije ovoga rata sam bio učesnik turnira u Fis-u. Imao sam sjajne slike iz Fisa ali u ratu su uništene. Tako da mi je žao što nisam sačuvao sve te slike. Recimo na nekim slikama su bili legendarni igači poput brače Merdanovića, Pašića, Rajkovića i meni posebnih ljudi, kao što su, mogu slobodno reći, još veče legende Fis-a Zoran Glasović Ždero i Avdo Murga. Inače pokojni Zoka je bio moj nastavnik u osnovnoj školi. Ja sam sa Zokom i Avdom igrao i na turnirima van našeg Sarajeva. Jedan od tih turnira je i Kutija Šibica koja se tradicionalno igra u Zagrebu. A da ne zaboravim naglasiti da smo u Fisu igrali i za ekipu “Gril Toša”, vlasnika Novice Todorovica – Todora a u Skenderiji na Fis-Golu za ekipu “Eldi” frizerski salon Ibre brice.

Igrao sam veliki nogomet za ekipe FK Iskra, OFK Hrid i FK Širokaca. Ovdje zelim da istaknem da FK Sirokaca na čelu sa Vanjom Suadom organizuje memorijalni turnir Želimir Vidović Keli. Prva dva turnira sam i ja bio u organizaciji tog memorijala a sa pokojnim Kelijem sam igrao za Širokaču. Malo je ljudi u Sarajevu koji su igrali ili se vrtilo, kako ja volim reći sa ponosom Fidžan Lige, a da ga ja ne poznajem. Najznacajni uspjeh u igrackoj karijeri smatram osvajanje prvog mjesta u Gradskoj Ligi Sarajevo  sa FK ŠIROKAČA.

Sjecanja na turnir “Fis-Gol83-91”, ostalo je u  par  momenata. Recimo kad u svlačionicu ulaze fudbalske legende, kad Zoka Glasovic pored  takvih  fudbalera uzima glavnu rijeć i govori ko če da bude u prvoj ekipi, kako čemo da igramo i naravno izlazak na teren Fisa. Ja sam do tog momenta u Fisu igrao dosta turnira ali se nikada nisam tako osječao. Bilo mi je super. Šteta što nisam sačuvao tu sliku i još nekih slika iz Fisa.

 

Objasnjenje Senada za fotografiju saigraca iz ekipe. Za ELLDI tim su igrali: ovog prvog sa slike neznam ime, on je povremeno dolazio sa Žderom i igrao je nekoliko turnira. Golman je moj drug iz djetinstva i uvjek smo igrali u istim ekipama, on je Burazerović Ervin Nino. Do njega je Sead Sušić brat od Papeta. Ibro je brico i mi smo igrali za njegov salon. Za Mirsu ne znam gdje je i šta je sa njim. Ovaj prvi što čući je Husić Admir Duda i on je sa Sirokače,  poginuo je u ovom ratu Alahrahmetile. Onda ide Ždero, pa ja i Muris. Za Murisa znam da je na Alipašinom sa stanom. A Čonko Bošnjak je preminuo u Beogradu i neka mu je lahka zemlja. Čonko je bio super čova i sa njim sam igrao po turnirima.

 

Nasa ekipa je igrala razne turnire. Evo nas i u Prijedoru. Igrali smo za jednog frizera Aska. Pokojni Zdero je imao svugdje raje.

 

Misljenje o web stranici: fis-gol83-91.com? Super, treba da se zna da je u  Sarajevu  bio jedan jak turnir, gdje se moglo uživat i gledat super mali nogomet. I na tom turniru bili su gosti iz drugi gradova.

Pozdrav za FISGOL.

Na pitanje da nam nesto vise kaze o putovanjima u Zagreb i ucesce na renomiranom turniru u malom nogometu “Kutija Sibica” nije nam puno rekao ovom prilikom a nadamo se da ce to uraditi u buducnosti.

 

1984 godina, jos jedna ekipa iz Sarajeva na renomiranom turniru “Kutija sibica “ u Zagrebu. Na fotosu, cuce s lijeva: Zoran Glasovic, Senad Mehicevic i Avdo Murga. Stoje, s lijeva: NN, Ervin Burazerovic i Zvonko Bosnjak.

 

Senad Mehičević Migac je svo vrijeme u Sarajevu a trenutno je penzioner. Jos uvijek je aktivan, igra mali nogomet za veterane Lutrije BiH.

 

Ekipa Lutrije BiH, turnir u Fisu 2003. Senad Mehicevic je prvi s desna u redu gdje cuce igraci a imena ostalih igraca nam je dao po sistemu : Mi se samo i znamo po nadimcima. Prema tome: Malisa, Mesa, Suad, Vaha, Sudo, Hodza, Edo, Suljo, Fudo, Alic.

 

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version