FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

ZIJAD SVRAKIC U OMANU

“ Prodje jedno predivno fudbalsko vece i osvanu jutro u kojem se negdje daleko osjecam ponosnim Bosancem i Hercegovcem i jedva cekam da svojim prijateljima objasnim da sam iz zemlje gdje je kokuzluk, nezaposlenost, drzave u kojoj pola njenog stanovnistva navija za svoje neke MATICE, gdje pojedini politicari otvoreno kazu da ne vole BIH i da je to vjestacka tvorevina, drzave u kojoj se glasa za svoje (nema veze kakvi su), drzave u kojoj je Braco fudbalska legenda, drzave u kojoj covjek iz Buzima kaze za Susica da je papak i da nema pojma, drzave gdje veliki lider jednog hrabrog naroda pjeva pod satorom, drzave u kojoj se pocesto rovi po kontejnerima, drzave gdje kompletno fudbalsko kolo premjer lige gleda manje od 10 000 ljudi, drzave u kojo se utakmice cesto prekidaju zbog navijackih nereda. U toj i takvoj drzavi postoje momci koji me cine sretnim i ponosnim Bosancem i Hercegovcem, ti momci su moja BIH jer u njoj su EDIN< EMIR< OGNJEN<ZVJEZDAN<DALIBOR a njihovi lideri su SAFET<BORCE<TOMISLAV. Ja sam sretan sto imam svoju BIH i sto ce ta moja BIH biti na SP u BRAZILU ”

“ PAPE je velicina i vjeruj mi da je degutantno pricati o njemu a da se ne ustane. Koliko je bilo kvazi strucnjaka koji su ga pljuvali od prvog dana, negirali ga kao strucnjaka, sportistu pa i covjeka. On je obiljezio moju mladost, obozavao sam ga kao igraca, sada ga obozavam kao trenera a kao covjek nema mrlje tako da je stvarno neumjesno diskutovati o velicini njegovog kalibra. Koliko su se ljudi utrkivali da najboljeg igraca BIH svih vremena, najboljeg igraca PSG svih vremena i najboljeg stranog igraca svih vremena u Francuskoj degradiraju ne govori o njemu nista vec o njima, elita ga je proglasila svim tim a furda ga pljuje. Istina je jedna, nije neki samo reklamer i govornik, nije primitivac i ne kurci se, on je jednostavno GIGANT. Ali mi smo narod koji kada neko uspije kazemo jebo mater jest uspio a kada propadne mi kazemo jebo mater jest propao, znaci jebace mater kako god da bude.

Ova dva navoda koje je Zijad Svrakic napisao na svojoj facebook stranici bilo je povodom da obavimo razgovor sa ovim nekadasnjim popularnim igracem FK Sarajevo i KMF Vrbanjusa. Zijad je, moze se reci, bio redovan igrac na nasem turniru Fis-Gol.

U ovome sto je rekao sve je receno o velikoj tekmi nasih Zmajeva i njihovog glavnog stratega Safeta Susica a Zijada sam zelio pitati nesto vise o tome gdje je sada i sta radi.

“ Dosao sam u Oman na poziv kluba Al Seeb iz Muscata koji se takmi