FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

COCO I BIMBO U NJEMACKOJ

Zainteresovali smo se kako to da Jovo Milosevic – Bimbo i Senad Krupalija – Coco idu u Njemacku na internacionalni turnir u malom fudbalu. Zeljeli smo saznati vise detalja u vezi sa tim putovanjima iz Sarajeva za Njemacku. Kada neko putuje da igra mali fudbal tako daleko, za nas, mora biti vrijedno paznje. Sve zrtve za mali nogomet/fudbal mi izuzetno postujemo.

 

Pehari su tu, ekipa “ Sarajevo “ je tri puta uzastopno osvojila turnir. Jovo Milosevic stoji drugi s desna a Senad Krupalija cuci prvi s lijeva

Dobili smo direktno svjedocenje od Coce kako je to bilo:

Pocev od 1982 godine nasa raja je isla u Njemacku igrati taj turnir. Prvo su su igrali taj internacionalni turnir u Sindenfilgenu igraći iz nekih sarajevskih klubova i mislim da oni nisu osvojili ništa a bili su dobra ekipa. Vecinom su oni igrali veliki nogomet ali na malom ništa, tako da 1983/84 dolazi u BOEME, koje je tada drzao moj Nečko ( Nedzad Krupalija,o.u.), Zekanović Muhamed koji je radio u Mercedesu, da napravi ekipu koja bi mogla da osvoji taj turnir i da pehar dođe u trajno vlasništvo. Sa njim je tada bio Agan Lihovac koji je sa mnom igrao u Pofaličkom. Oni su inače iz Hadzića, a Agan je sada trener negdje u Švedskoj. Dobar igrač, srčan i borben. Znao lopte. Tako je to počelo. Nas trojica iz Sarajeva i tamo još par igrača. Troškove su snosili ovi iz Mercedesa, glavni šefovi koji su bili kod mene gosti za Olimpijadu 84. Nas trojica, to mislim na Bimbu, Agana i mene, imali smo i nekih novčani nagrada a da smo osvojili i četvrti put išli bi u Španiju na odmaranje a sve trošak Mercedesa. Nije bilo sreće, to cetvrto finale smo izgubili od ekipe iz Urugvaja. Inace, nasa ekipa se zvala Sarajevo i tri puta za redom smo bili prvi 1984-1987 godine a igralo se u mjestu Sindelfingenu. Na tom turniru su jos ucestvovale ekipe iz Spanije, Hrvatske, Turske, Italije, Portugala i naravno Njemacke. Mislim da je u pocetku ucestvovalo 32 ekipe a kasnije i vise. Igralo se tada po deset minuta poluvrijeme. Veoma kvalitetan turnir. Trebalo snage duplo vise, nego što sada igraju. Igrale su se tri do četri utakmice na dan. Ali imalo se snage, iako se i provodilo…

Mi zelimo da se zahvalimo Senadu Krupaliji - Coci na doprinosu koji je dao radu stranice sa svojim svjedocenjem, tj. ucestvovanjem sa pricama i fotografijama.

Mi smo vas vec upoznali u nekoliko navrata da mi zelimo da pisemo o svim turnirima malog fudbala iz perioda 1970 – 1994 godina, te vam se jos jednom obracamo da nam svoje price i fotografije dostavite.

REDAKCIJA

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version