FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

SUAD ZULCIC: UPORNOST I RAD SE ISPLATI

 
Zulčić Suad , rođen 31.08.1963 god. u Sarajevu. Osnovnu školu “Dositej Obradović” zavrsio u Sarajevu i svoje prve fudbalske korake naučio na legendarnom Domu u Pofalićima /igralište doma za vaspitanje djece i omladine/. Poslije O.Š. upisao sam se u Gimnaziju “Pero Kosorić” / peta gimnazija/ i od tada sam ja praktično bio redovni staovnik Fis-a i Parkuše , gdje mi je brat radio kao konobar /Alija/.Redovno sam trenirao u FK Pofalićki i bio standardni golman u dvije sezone ali sam imao jednu veoma nezgodnu povredu ramena koju sam zadobio na prvenstvenom meču na Sokocu protiv Glasinca , što je kasnije veoma uticalo na mene i na moje bavljenje sportom. Bolovi u ramenu su bili jači od želje i talenta. Devedesete godine ulazim u brak , sve do danas sam porodičan čovjek, a potom dolazi i taj nesretni period za ovaj prostor koji ja napustam sa ženom i dvogodišnjim sinom Adonisom i suprugom Suadom. S obzirom da je brat Alija, u međuvremenu se oženio sa Njemačkom državljankom, bio u Njemačkoj tako i ja odlazim u Njemačku, u Duesseldorf kod njega. Nije se moglo bez lopte pa sam tako i počeo u jednom nižerazrednom klubu Rot-Weiss iz Gelderna /50 km od Duesseldorfa/. Nisam branio, jer sam imao strah već sam igrao i tu postao 5 sezona standarni prvotimac a 1994 godine u jesenjoj polusezoni i prvi strijelac Kreis Lige B sa 24 gola.
 
Jedan lijep period sam proveo u Njemačkoj. Dobio sam jednu diplomu o vječnom počasnom članu F.C."Rot-Weis"Geldern a 98' se vratio u Sarajevo. Pristupio sam ponovno u FK Pofalićki i 99' odigrao i jednu polusezonu. Godine, posao a sada i dvoje djece /u Njemačkoj sam dobio i kćerku Ines/ nisu dozvoljavali da se posvetim 100%. Poslije tog perioda 2004 godine na skupštini kluba ulazim kao član Upravnog odbora FK Pofalićki a nakon dvije godine rada postajem predsjednik kluba.
Za to vrijeme uspjeli smo napraviti jednu dobru sportsku atmosferu u klubu što je i urodilo plodom a to je da smo uspjeli izboriti prvo mjesto u Kantonalnoj ligi Sarajevo i plasirati se u drugu ligu FBiH. Bili smo dvije sezone u drugoj ligi ali opet nove obaveze na poslu i nedovoljno vremena me odvajaju od terena . Ali ostao je DIF i ostale sarajevske sportske dvorane da se odigravaju rekreativne utakmice, koje opet imaju neopisivu draž i žar. Jer poslije je čovjek tako lijepo žedan, da tu žeđ može samo jedna tekućina ublažiti a to je PIVO, hahahaha!!!! Život ide dalje !!!
 

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version