FIS GOL 83-91

Switch to desktop Register Login

TARIK HARDAGA UMJETNIK SA C. VILE I

Tragom nase rubrike “Traze se, gdje je ko” javio nam se Tarik Hardaga - Tare. Ne mogu tacno da se sjetim kada je Tare poceo dolaziti na malonogometni teren C. Vile I ali smo proveli jedan dobar period zajednickog sutanja na tom nasem omiljenom terenu. Tarik danas zivi u Svedskoj i uspjesan je slikar. Na osnovu ovoga pisma koje nam je poslao mozete saznati vise: “ Dragi Adnane , strasno sam zauzet u zadnje vrjeme jer spremam prilicno veliku izlozbu u mom gradu Halmstadu. Galerija u kojoj cu izlagati je velika i treba mi oko 45 slika tako da sam u frci i nadam se da ces me razumjeti, al’ ipak se ne predajem, jer ja mog druga cjenim a evo uspjeo sam da ti nadjem par adresa. Sto se tice pisanja nisam bas najbolji ali probacu ako uspijem da to lici na nesto, javim ti se . Inace, maja "94 god sam izasao iz Sarajeva i zivim u Svedskoj, to je prilicno dug period da se izgube mnogi kontakti dragih ljudi sa kojima smo se druzili. Ne trebam ti mnogo pisati o tome jer i sam si u istoj situaciji. Zavrsio sam slikarstvo u Svedskoj i radim kao slikar. Sto se tice familije: supruga Zdenka djeca: kcerka Sandra (31) koja ima malu Ellu (5) i Nino (2) god. Tako da sam ti ja Deda. Imam i sina Alen (25) i nemisli se jos zeniti. Sandra je zavrsila fakultet (filozofija)i radi na istom, Alen igra fudbal i studira za trenera. Za sad toliko i nadam se da ce mo jednom prilikom opet zaigrati na C. Vili, puno pozdrava tebi, tvojima i svim posjetiocima stranice. Tare “
Zamolio sam Tarika da nam dostavi fotografija sa turnira “Fis-Gol” ili nekih drugih takmicenja u malom fudbalu. On nam je poslao ovu fotografiju ekipe RTV Sarajevo, koju je uspio sacuvati i ponijeti sa sobom.
Ekipa: RTV-Sarajevo,novogodisnji turnir u malom fudbalu, 1987 godina. Stoje sa ljeva na desno: Sopovic (rahmetli), Selimbegovic, Ibric, Boro, Hardaga, cuce: Dakovic, Catovic(rahmetli), Hebibovic.
Cestitam Tarik i zelim Ti uspjesnu umjetnicku karijeru. Zahvaljujem Ti se sto si se odazvao nasem apelu i prvi nam dostavio trazene podatke o nasim bivsim saigracima i ucesnicima nasih turnira i takmicenja u malom nogometu/fudbalu.
Pored toga, zamoliti cemo Hardagu da nam dostavi vise podataka o njegovoj umjetnickoj i sportskoj karijeri, tako da to mozemo objaviti u dogledno vrijeme.
AM

Copyright by FIS GOL 83-91.

Top Desktop version